Strålande insatser i Vasaloppsspåren 2020

02 MAR 2020 20:45
Trots snöfattig vinter ställde MIF upp med ett gäng skidåkare under Vasaveckan. Träningen, för att kunna gå in under devisen "I fädrens spår för framtids segrar", har åkarna till största del fått på barmark; med badhus, gym, rullskidor och snö i Sveg
  • Uppdaterad: 02 MAR 2020 20:45

Flera i Medåkers IF:s aktiva skidgäng som idogt tränat barmark hela vintern lång, begav sig till klassiska skidspår mellan Sälen och Mora när Vasa-veckan 2020 drog igång 21 februari.

Vasaloppet 30 gick av stapeln med riktigt fint väder hela vägen från Oxberg till Mora.
Jonas och Elisabeth startade på förmiddagen och hade fina spår, med snabb utförsåkning. En fin dag med mycket folk efter vägen som hejade.

Ann-Mari startade runt lunch i det fina vädret och stod för den allra största krigarinsatsen, då hon trillade och gjorde sig illa i benet, men vägrade att ge upp då hon gjorde den sista delen i Klassikern. Så ett stort GRATTIS till henne, Så bra kämpat!
Även Anton hade planerad start på Vasaloppet 30 men var tyvärr sjuk och kunde inte ställa upp utan väntar in SM i Åsarna.

På söndagen var det dags för UngdomsVasan och där hade vi också ett gäng killar som startade.
Erik, Ture och Tim fick åka i riktigt fina spår under strålande solsken och med tuff konkurrens. Det är dessutom ett av de få lopp som kunnat genomföras under året för deltagare söderifrån och ger en bra spegling på hur man ligger till i sin träning. Tränaren Magnus Persson har jobbat på med 8 grabbar och tjejer och har inte bara tävlande här utan också ett gäng hemma som säkert kommer att prova den vita rälsen i Dalarna framöver.

Under den provisoriska starten i Evertsberg startade sedan 5 st åkare från klubben Medåkers IF i Vasaloppet 45.
Valet mellan blanka skidor eller med fäste var hårfin då det var otroligt fina spår. Calle var den som valde blanka skidor och stakade hela vägen tillsammans med Love från IF Strategen, som båda valde att göra uppladdningen på barmark i Arboga. Ett mycket starkt lopp av båda dessa och bra erfarenhet av att gå med skidor utan fästvalla på längre distanser.

Systern Linda-Louise valde fästvalla och gick in på samma tid som sin bror och tog ut en tidig födelsedagspresent i form av bästa D17-D20 och en total 3:a i dam/tjej-klassen.

Efter tävlingarna åkte Calle och Linda-Louise direkt till Junior-SM-läger i Åsarna.

Även ungdomstränaren Magnus Persson och Lisa gjorde en strålande insats på Vasaloppet 45 och klev oberörda av spåret vid målet i Mora. Båda hade haft ett jättefint lopp och med medaljen runt halsen stegade dom vidare mot maten i Vasaloppstältet och tillbaka till Sälen för fortsatt sportlov.

Nu väntar SM-tävlingar i Åsarna för juniorerna vecka 11, medan 13-14-åringarna i klubben deltar i distriktsfinalen Volkswagen Cup i Bollnäs helgen 5-8 mars.

Än är vintern inte slut.

Starka juniorer

Anton, Linda-Louise och Calle på snö.

Intervju med Vasaloppsradion

Intervju i Vasaloppsradion innan start av UngdomsVasan.

UngdomsVasan i mål

Glada killar i mål efter UngdomsVasan. Ture, Erik och Tim.