Medåker Elit - koncept för elitsatsande juniorer

14 JAN 2021 15:29
  • Uppdaterad: 14 JAN 2021 15:29

Medåkers IF är som bekant en flersektionsförening med barn & ungdoms-, junior- samt seniorverksamhet inom längdskidor, skidskytte, fotboll, MTB. Föreningens policy är att verka för en bred idrottsverksamhet för alla och att verka för god folkhälsa och meningsfulla fritidsaktiviteter för framförallt barn och ungdom. Föreningens motto är att alla som vill ska kunna vara med i träningsverksamhet och även ha möjlighet att prova på tävlingsverksamhet.

Aktiva idrottare i Medåkers IF som vill satsa på sin idrott på en högre nivå får stöttning i sin satsning genom konceptet Medåker Elit. Konceptet grundar sig på att den aktiva själv bidrar till sin ekonomi och har samtidigt möjligheten att utvecklas i sin roll som elitidrottare.

Medåker Elit initieras och drivs av den aktiva idrottaren inför varje säsong. Med stöd från idrottsföreningen kan den aktiva idrottaren t.ex. erbjuda friskvårdsaktiviteter till företag. Det ekonomiska bidraget för friskvårdsaktiviteten går oavkortat till de aktiva idrottarna som står bakom initiativet, och hjälper dem att finansiera deltagande på tävlingar som arrangeras runtom i hela landet.

För säsong 2021 kommer friskvårdserbjudande gå ut till lokala företag där man tillsammans med Medåkers IF kan stötta föreningens elitsatsande juniorer och samtidigt få möjlighet att erbjuda sina anställda bättre hälsa.
I friskvårdserbjudandet ingår 6 veckors träning inför samt deltagande på Medåkersloppet 13 maj.