Erica förklarar skyttet

Lägerberättelse 9-10 september 2011

Upptaktsläger med Go For Skiing

Den 9-10 september hade Go For Skiing sitt upptaktsläger för barn och ungdom på Parkudden i Medåker.

Efter en start med dunder, blixtar och störtskurar på sena fredagseftermiddagen drog åskan och regnmolnen bort och lägret kunde äntligen starta!

Under fredagen genomfördes samarbetsövningar och en spännande skattjakt som avslutades med korvgrillning uppe på Jeppes berg, i lånad grillkåta. Efter en något blöt men ändå lyckad övernattning i stortält, fortsatte lägeraktiviteterna på lördagen med stationer där barnen fick träna på sin balans, koordination och på prickskytte.

Vid 11-tiden anlände de långväga gästerna Erika och Yvonne från Svenska Skidskytteförbundet, Östersund. De presenterade sin idrottsgren och monterade sedan upp utrustning för att låta lägerdeltagarna prova på sommarvarianten springskytte.  Efter träningsskytte delades de förväntansfulla barnen upp i två stafettlag och fick sedan prova springskytte ”på riktigt” med kort slinga för löpning före prickskyttet. Smattrande snurror från skidskytteförbundet användes ivrigt för att heja på lagmedlemmarna!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:07 Skribent: Katja Makkonen