Policy för Medåkers IF - Fotboll

Huvudpolicy angående fotboll

Medåkers IF bedriver en seriös verksamhet inom sporten Fotboll oavsett vilken den aktuella nivån och placeringen i seriesystemet är.

Huvudmålsättning är att detta sker genom ett spännande, underhållande och effektivt fotbollsspel som också präglas av ett juste men robust spel. I föreningen har man ett hederligt och drogfritt uppträdande mot lagkamrater, tränare, motståndare, funktionärer, domare och publik.

Värt att tänka på för alla i klubben är att man representerar föreningen i viss mån även utanför själva sportutövandet. T.ex. i sociala sammanhang, på arbetsplatsen, skolan eller samhället i övrigt.

Att vara medlem i Medåkers Idrottsförening är självfallet helt frivilligt. Är man medlem i föreningen och samtidigt strävar efter att spela i fotbollslaget, är det viktigt att både förening och den individuella spelaren har en stark ambition i att framför allt via upprepad träning och eventuella matcher bygga upp en god kompetens för fotbollspel så långt detta är möjligt.

Förutom fotbollskunnande, kondition, styrka, kamratskap och välbefinnande vill MIF också medverka till att skapa god moral och stolthet hos individen. Det ska vara kul att tillhöra MIF.

Fotbollen i MIF är den sport som sen starten för drygt 80 år sedan varit den mest förekommande och vanliga sporten och till och från varit den mest kända och framgångsrikaste delen i föreningen. Det finns nu också stadigt en betalande publik som ger föreningen vissa intäkter. Lokala media har visat ett allt större intresse för föreningen och klubbens resultat. Ett gott råd till alla är därför: VAR RÄDDA OM DETTA. Framgång kan leda till mer framgång.

Resultatmålsättning

Klubben har på senare år varit mycket framgångsrika i fotboll, men tyvärr under 2013 "ramlade" man ur div 4 och spelar nu nu i division 5. Självklart vill laget och föreningen göra sitt yttersta för att ta sig tillbaka till division 4, det gäller att ta nya tag ochfå bra organisaton kring laget.

MIF vill alltid vinna sina tävlingsmatcher och strävar efter att nå en så rimligt hög placering som möjligt i ett seriesystem. I föreningen kan man utan vidare hantera och acceptera förlustmatcher, men viktigt är alltid att spelarna har både en vilja och förmåga att ge sitt allra bästa i en hel match även om förlust hotar. Viljan, fotbollskunnandet och föreningens ekonomi är det som främst visar vad som är möjligt att nå i resultatsammanhang.

Återväxt och sportslig framtid

För närvarande har föreningen endast ett ”elitlag” för herrar seniorer. Ambitionen kan bli att arbeta för en utökning av antal spelare i klubben till att även innehålla en B-lags satsning samt satsningar på barn- och ungdomsfotboll.

Uppdaterad: 2014-04-28 11:27
Skribent: Arne Andersson